Tulpenroute Dronten 2017

vanaf 15 april 2017

De Tulpenroute in en rondom Dronten heeft dit jaar vijf variaties: een wandelroute, drie fietsroutes en een autoroute. Stuk voor stuk langs de mooiste bloembollenvelden. En langs een aantal interessante bedrijven, bezienswaardigheden en historische elementen. Met uitgekiende tussenstops voor een verfrissing of goede kop koffie of lunch. Tulpenroute Dronten 2017

Sunsation 2017

23 en 24 juni 2017
Locatie: Observatorium Lelystad

Festival Sunsation is uitgegroeid van een kleinschalig poëtische viering van de zonnewende met tientallen bezoekers tot een groots openlucht festival. Het kloppende festivalhart is het prachtige Observatorium Robert Morris, een landschapskunstwerk in beheer van Het Flevo-landschap. Sunsation is het oudste culturele evenement van Flevoland en na 35 jaar nog steeds vrij toegankelijk.

Meerpaaldagen 2017

10 - 11 - 12 augustus 2017
Locatie: Redeplein in Dronten

Al meer dan 20 jaar Meerpaaldagen.www.meerpaaldagen.nl
Wat ooit is begonnen als een kleinschalig evenement op een boerenwagen is inmiddels uitgegroeid naar een evenement van drie dagen. Drie avonden lang betreden bekende en minderbekende artiesten de twee podia in een feesttent die het gehele Redeplein overdekt. Op de vrijdag en zaterdag zijn er in en om het centrum activiteiten voor jong en oud.

Lowlands 2017

18 - 19 - 20 augustus 2017
Locatie: evenemententerrein van Walibi Holland

A Campingflight to Lowlands Paradise of kortweg Lowlands is een driedaags muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Biddinghuizen op het evenemententerrein van Walibi Holland gehouden wordt. Het festival heeft grote variatie in het aanbod van amusement: er is niet alleen muziek, maar ook literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip. Dit jaar vindt Lowlands plaats van 19 tot en met 21 augustus. www.lowlands.nl

Markten

Weekmarkten
Swifterbant - iedere dinsdag van 13.30 tot 17.30 uur
Locatie : Zuidsingel 61 Swifterbant
Dronten - iedere woensdag van 09.00 tot 12.00 uur
Locatie : Redeplein Dronten
Biddinghuizen - iedere woensdag van 13.30 tot 17.00 uur
Locatie : Centrum Biddinghuizen
Koopzondagen Dronten Ieder laatste zondag van de maand kent het centrum van Dronten een koopzondag.
Streekmarkt - Iedere eerste zaterdag van de maand - Havenplein - Dronten
De streekmarkt Zuiderzee wordt elke eerste zaterdag van de maand georganiseerd. Op Het Havenplein in winkelcentrum Suydersee van 11.00 tot 16.00 uur. Proeven en kopen van (h)eerlijke ambachtelijke producten uit Flevoland.