Blog RSS feed

Fris windje...

Woensdag 20 april 2016

Er staat nu nog een fris windje ..... maar de weersvoorspellingen geven moed! Droger en warmer. In Flevoland is het leven met de weerselementen altijd de moeite waard.
Vakantiehuis Vossemeer is een plek waar elke seizoen zijn charmes heeft en geeft. Het waait hard. Uitwaaien langs de dijk van het Ketelmeer en in het huis snel de houtkachel en de sauna aan. Droger en warmer. Genieten van de tuin, de havens in de achtertuin en het vele water in de omgeving. Het huis geeft verkoeling en is een oase van heerli... Meer...

Oase van rust

Vrijdag 30 januari 2015

Het kan aan de Vossemeerdijk heel hard waaien. Het kan er stormen en het kan er zuur regenen. Toch blijft de Vossemeerdijk voor ons een oase van rust.

... Meer...

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 28 december 2014

Wij wensen jullie vanuit vakantiehuis Vossemeer een gezond, gelukkig, ontspannen en actief 2015 toe!

 

... Meer...

Vossemeer in herfstkleuren

Vrijdag 10 oktober 2014

De polder verandert van kleur. Het is herfst en Vossemeer doet mee. 

... Meer...

Niet vergeten.....

Zondag 27 juli 2014

te genieten van het leven in Flevoland. De zomermaanden zijn weer lekker druk. Vakantiehuis verhuren, schoonmaken, bedden opschudden, thuis de boel draaiende houden, veulens worden geboren, paarden worden getraind en op keuringen uitgebracht. Ook op het bedrijf voor de opslag van uien is er veel bedrijvigheid. De schuren worden klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. Dan bestaat de kans dat we iets heel belangrijks vergeten: te genieten. Genieten van het leven in Flevoland. Foto's gemaakt bij vakantiehuis Vosseme... Meer...

Een zwaluw ...

Maandag 24 februari 2014

Ik weet het best: één zwaluw maakt nog geen zomer maar ik voel dat het voorjaar er aan komt. Ik heb nog geen zwaluw gezien maar de crocussen staan te bloeien in de tuin van Vossemeer en dat betekent voorjaar!
Op die momenten dat de zon schijnt voelt ze warm aan.
We gaan de goede kant op......
 

... Meer...

Hittegolf?!

Woensdag 24 juli 2013

Zomer in Nederland! Zomer in Flevoland!
Het is warm in Nederland. De grote vraag is of we een hittegolf gaan halen. Dat het warm weer is dat is zeker maar wordt het een hittegolf?
In Nederland en België hebben we daar met elkaar duidelijke afspraken over gemaakt.

We mogen spreken van een echte hittegolf wanneer de maximumtemperatuur ten minste vijf dagen achtereen 25,0 ºC of meer bedraagt (zomerse dagen) én waarbij ten minste op drie dagen de maximumtemperatuur 30,0 ºC... Meer...

Niet-betalende-bezoeker

Woensdag 26 juni 2013

Grote schoonmaak in vakantiehuis Vossemeer. Vrolijk en vol goede moed begin ik aan de schoonmaak. Sauna zuigen en poetsten. Slaapkamers afstoffen en zuigen. Bedden opschudden. Handdoeken opvouwen en opbergen. Badkamer soppen en de witte trapportalen weer wit laten glimmen. Al poetsend kom ik in de keuken aan en alles gaat naar wens. Dan sla ik het aanrechtkastje open om de plankjes af te kunnen nemen. Wat? Kleine zwarte keuteltjes!? Muizenkeuteltjes?! Ja, dit zijn toch echt muizenkeuteltjes! Vossemeer heeft een ... Meer...

Nieuwjaar

Dinsdag 26 maart 2013

1 januari Nieuwjaar is de dag waarop het nieuwe jaar wordt gevierd.
In onze westerse wereld vieren we dit nieuwe jaar op 1 januari. Bij deze viering zijn wederzijdse gelukwensen en goede voornemens gebruikelijk. Ook vakantiehuis Vossemeer gaat een nieuw jaar in.
Het afgelopen jaar hebben een mooi aantal mensen genoten van de gastvrijheid, de rust en de gezelligheid die Vossemeer biedt.
Een felicitatie waard! ‘De sfeer in het huis is zo goed.’ ‘De inrichting is zo compleet.&rsq... Meer...

Nazomeren

Maandag 10 september 2012

Nederland is aan het nazomeren. De scholen zijn weer begonnen en de meeste mensen zijn weer op hun werk. Ook vakantiehuis Vossemeer is aan het nazomeren.
De zomerperiode was gezellig druk. Gezinnen vierden vakantie, logeerde dicht bij familie en een familie vierde in hun ouderlijk huis een gezellige familiereünie. Volop gezelligheid en genieten van de Flevopolder in de zomer.
Nu is ook vakantiehuis Vossemeer aangekomen in de nazomer, een periode ergens tussen begin september en half november waa... Meer...