Hittegolf?!

woensdag 24 juli 2013 - 13:15:55

Zomer in Nederland! Zomer in Flevoland!
Het is warm in Nederland. De grote vraag is of we een hittegolf gaan halen. Dat het warm weer is dat is zeker maar wordt het een hittegolf?
In Nederland en België hebben we daar met elkaar duidelijke afspraken over gemaakt.

We mogen spreken van een echte hittegolf wanneer de maximumtemperatuur ten minste vijf dagen achtereen 25,0 ºC of meer bedraagt (zomerse dagen) én waarbij ten minste op drie dagen de maximumtemperatuur 30,0 ºC of meer bedraagt (tropische dagen).
En dan moeten deze temperaturen ook nog op anderhalve meter boven het maaiveld gemeten worden en in een zogenaamde weerhut. Maar dan zijn we er nog niet. Deze temperaturen moeten voor Nederland gemeten worden in De Bilt en voor België geldt Ukkel als maatstaf.

De laatste keer dat we dit in Nederland mochten beleven was in 2006.
Gaan we het dit jaar halen? Wie weet. De komende dagen blijven de voorspellingen zonnig en warm. Hoe warm dat hangt van de bewolking en van de onderweg zijnde onweersbuien af.

Eén ding staat vast: ook tijdens een hittegolf is het goed toeven in vakantiehuis Vossemeer.
Aan het Ketelmeer staat op deze dagen een lekker verkoelend briesje. Wandelen en picknicken langs het Ketelmeer is echt vakantievieren. Door de bouw en de ligging van vakantiehuis Vossemeer blijft het ook in huis behaaglijk. En wat is er lekkerder dan na een zonnige dag wanneer de zon onder is te genieten van de sauna en het ligbad.
Hittegolf kom maar op!